减少不平等

国际社会在让人民摆脱贫穷方面取得了重大进展。最脆弱的国家,即最不发达国家、内陆发展中国家和小岛屿发展中国家,继续进行减贫。然而,不平等仍然存在,在获得保健、教育服务及其他资产的机会方面仍存在巨大差异。

此外,虽然国家之间的收入不平等可能已经减少,但国家内部的不平等却加剧了。越来越多的人认为,如果经济增长不具有包容性,如果不涉及可持续发展的三个方面——经济,社会和环境,那么经济增长就不足以减少贫困。

为了减少不平等,政策在原则上应该是普遍的,要注意弱势和边缘人群的需要。

详细了解目标 10,包括事实和数据、具体目标和更多相关链接。

 

 

The Sustainable Development Goals Explained: Reduced Inequalities

United Nations: Goal 10 focuses on reducing inequality within and among countries. We asked Programme Specialist Shannon O’Shea from the UN Children's Fund (UNICEF) to explain what type of inequality the goal focuses on and what countries, organizations a